Teklif Hazırlama Sistemi Ve Bir Yurtdışı Uygulamasında Karşılaşılan Sorunların Değerlendirilmesi - Aydınefe, Hasan Serkan (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Bu tez çalışmasında teklif hazırlama sistemi incelenmiştir. Teklif hazırlama tek başına bir maliyet hesaplamasından ibaret değildir. İhaleyi kazanabilmek için en uygun fiyatın yani optimum maliyetin hesaplanarak üzerine uygun kar ve doğru yapılmış risklerinde eklenerek en uygun teklif fiyatının oluşturulmasıdır. Bu da firmanın daha önceden kazanmış olduğu tecrübelere ve teklif hazırlama sürecinde yapacağı çok yönlü araştırmalara bağlıdır. Yazarın çalıştığı projenin teklif sırasında yapılan kabul ve planlamanın ne şekilde gerçekleştiğini ve hangi noktalarda sapmalar meydana geldiğini inceleyip belirlemek ve bu tecrübelerin ışığında : Teklif hazırlama sisteminin iyileştirilmesi gereken noktaları, alınması gereken önlemler ve özellikle dikkat edilmesi gereken konuları belirleyerek çalışmış olduğu firmanın ve sektördeki diğer firmalarında yararlanabileceği bir kaynak oluşturulması amaçlanmıştır.

In this study bid preparation system is studied. Bid preparation is not only a cost calculation task. Contacting companies must prepare prices with the optimum cost, suitable profit and good risk analyses for wining the bid. This is related with the contracting company’s experience and analyses of resources, which are all done at the bidding stage. The author had a chance to see bid preparation stage and construction stage of the same project. With this experience, the author wants to establish and determine deviated, critical and weak points that need improvement at bid preparing system.
Bid Preperation System And Analyses Of Problems Faced At An International Project
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2004
Keywords: Teklif hazırlama sistemi; maliyet analizi; Yurtdışı proje; Bid preparation system; cost analysis; international project