Kapı Ve Kapı Aksamlarında Abd’deki Kalite Yükseltilmesi Ve Türkiye’dekı Kapı Ve Kapı Aksamı Firmaları İçin Çözüm Önerileri - Gök, Serzan (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
“Üretimde kalite yükseltilmesi” kavramı son yıllarda hızla gelişme gösteren bir tartışma konusudur. Kapılar, kapı kasaları ve kapı aksamlarının üretiminin yapılması, dağıtılması ve yerinde montajında da kalite kavramının önemi gün geçtikçe artmaktadır. Bu tezde, genel olarak uygulanmakta olan kurallar ve kalite standartları inceledikten sonra; kapı türleri, kapı kasası türleri ve kapı aksamları konusunda detaylı bir inceleme yapılmaktadır. En sonunda ise Amerika Birlesik Devletleri’nde yer alan kapı, kapı kasası ve kapı aksamlarında kalite standardlarını belirleyen kuruluşların ve bu kuruluşların belirledikleri standardların analizi yapılmaktadır.

The concept of “quality for productivity improvement” is changing rapidly, day by day this issue is becoming more important for the production, supply, and installation of doors and their related hardware. This thesis analyzes general applicable standards and quality requirements, and presents information about the door types, doorframes, and door hardware. Finally, a detailed analysis of the institutions in United States and the quality standards that they determined for doors, frames, and door hardware are presented.
Quality Improvement For Doors And Related Hardware In The United States And Solutions To The Door And Door Hardware Industry In Turkey
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2006
Keywords: Kalite; Kapı; Kasa; Kapı Aksamı; Quality; Door; Frame; Hardware