Konut Kredileri Ve Menkulleştirme - Özkan, Çağrı (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Bu çalışmada, gayrimenkul finansmanı adı altında konut edinme yöntemleri ile ipotek kredilerinin çeşitleri anlatıldı. Konut kredilerinin devamlılığını sağlayan menkulleştirme sisteminin ortaya çıkışı ve gelişimi anlatıldı. Menkulleştirme sisteminde en çok kullanılan yöntem olan ipoteğe dayalı menkul kıymetler ve çeşitleri incelendi. Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren konut finansmanı kanunun özeti anlatıldı. Yeni kanunun şartları göz önüne alınarak konut kredisi kullanılmasına ait bir örnek oluşturuldu. Türkiye’de bulunan bazı bankaların konut kredileri faiz oranları, konut kredisi için istenen belgeler incelendi. Örnek bir menkulleştirme modeli oluşturuldu.

In this research contains, covers the financing of variety of real estate mortgage loans. Contains securitization for mantaining and developing housing loans. Investigates the common issues is mortgage backed securities. The summary of mortgage law. Contains an application of a haousing loan under the new law. Investigates the commerical banks prosedures for loan applications. Later, a model is suggested for securitization of loans.
Housing Loans And Securitization
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2007
Keywords: Konut Kredileri; Menkulleştirme; Mortgage; Housıng Loans; Securitization; Mortgage