Eksenel Zorlamalı Kesirli Türevli Visko-Elastik Kirişin Çok Zaman Ölçekli Metotla Analizi - Sınır, B. Gültekin; Sınır, Sümeyye (Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2011)
Bu çalışmada eksenel zorlamalı, kesirli türevli visko-elastik kiriş problemi ele alınmıştır. Ele alınana hareket denklemi, malzeme ve geometri bağımlılığından kurtulmak için boyutsuzlaştırılmıştır. Çok zaman ölçekli metodun direk uygulaması ile çözüm yapılmıştır. Stabil durum ile parametrik rezonans durumları incelenmiştir. Stabilite sınırları hakkında bilgi elde edilmiştir. Ayrıca zamandeplasman grafikleri üzerinde kesirli türev mertebesi a ve dinamik viskozite // değişimlerinin sistem üzerindeki etkisi gösterilmiştir. Ayar parametresi a ’nin P1 ile değişimi de grafik üzerinde gösterilmiştir
Konferans Bildirisi -- Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2011
Conference Paper -- Theoretical and Applied Mechanical Turkish National Committee, 2011