Türkiye'deki uluslararası havaalanlarının kızaklama risk değerlendirmesi - Hezek, Evrim (Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)
Bu tez çalışmasında kızaklama olayı ayrıntılarıyla ele alınmıştır. Kızaklama türleri (dinamik kızaklama, viskoz kızaklama ve tersine kauçuk kızaklama) incelendikten sonra, kızaklama olayına sebep olabilecek faktörler incelenmiştir.

In this thesis, aquaplaning is discussed in detail. After examining the types of aquaplaning (dynamic aquaplaning, viscous aquaplaning, and reverse rubber aquaplaning), the factors that can cause aquaplaning are investigated.
Aquaplaning risk assessment at international airports in Turkey
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022
Keywords: havaalanları; airports; kızaklama risk değerlendirmesi; aquaplaning risk assessment