Eşit Aralıklı Paralel Üç Şeritten Düzlemsel Dalgaların Kırınımı - Tavacıoğlu, Levent (Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995)
Bu çalışmada, düzlemsel dalgaların eşit genişlikli, eşit aralıklarla yerleştirilmiş, paralel üç şeritten kırınımı incelenmiştir. Bu yapıda, ortadaki şerit Neumann, diğer şeritler Dirichlet türünden sınır koşulları ile modellenmektedirler. Bu yapıya ilişkin olarak ortaya çıkan üç boyutlu modifiye matrissel Wiener-Hopf problemi, bazı basit işlemler sonucunda, bir skaler, bir de iki boyutlu modifiye Wiener-Hopf denklemine indirgenmiştir. Skaler problemin yaklaşık çözümü bulunduktan sonra, matrissel Wiener-Hopf problemine ilişkin çekirdek matris Abrahams yöntemine göre çarpanlarına ayrılarak, iki boyutlu problemin asimptotik çözümü de elde edilmiştir. Geometrik yapıya ilişkin değişik parametrelerin kırman alan üzerindeki etkileri sayısal olarak incelenmiştir.
Plane Wave Diffraction By Three Equidistant Parallel Strips
Tez (Doktora) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995
Thesis (Ph.D.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 1995
Keywords: Dalga kırılması; Wave breaking