Pasternak Zeminine Oturan Tımoshenko Kirişinin Değişken Hızlı Ve Şiddeti Zamanla Artan Tekil Yük Altında Dinamik Davranışının İncelenmesi - Çelik, Ozan (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)
Bu çalışmada iki parametreli elastik zemine oturan sonlu bir kirişin değişken hızlı hareket eden tekil yükleme altında dinamik davranışı incelenmiştir. Çalışma kapsamında kiriş modellemesi yapılırken Timoshenko kirişi kullanılmıştır. Problemin formülasyonunda iki parametreli elastik zemin özelliğinden kaynaklanan etkiler ve model olarak seçilen Timoshenko kirişinin kayma deformasyonu etkisi göz önüne alınmıştır. Çözüm yöntemi olarak sonlu Fourier dönüşümünden yararlanılmış ve çözümler kapalı formda elde edilmiştir. Hareketli yükün hız, ivme ve şiddet değişimi, zemin parametrelerinin farklı değerleri ve bunların davranışa katkısı gibi durumlar ayrıntılı olarak incelenmiştir. Sonuçlar kısmında ise özgün birtakım örneklere yer verilerek bu değişiklikler görsel olarak sunulmuştur.

In this present study, the dynamic response of a Timoshenko beam resting on two-parameter elastic Pasternak foundation and under a moving concentrated force with various speed is investigated. During the formulation process of the problem, the supporting effects of two-parameter foundation and shear deformations based on the Timoshenko beam theory are taken into consideration. As a solution method to our problem, finite Fourier transform is used and a closed form solution is obtained. The changing effects of moving velocity, acceleration,magnitude of the force and foundation support are studied in detail. In conlusion, visual results to some individual problems are presented.
Dynamic Response Of A Timoshenko Beam Resting On A Pasternak Foundation Under A Concentrated Force At Variable Speeds And With Variable Magnitude
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2011
Keywords: Pasternak zemini; Fourier dönüşümü; Fourier serileri; Dinamik analiz; Dinamik davranış; Hareketli yük; Değişken hızlı; Pasternak soil; Fourier transformation; Fourier series; Dynamic analysis; Dynamic behavior; Moving load; Variable speed