Silindirik Viskoelastik Çubuklarda Öngermenin Burulma Dalgalarının Yayılması Üzerine Etkisi - Erol, Hakan (Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2011)
Bu çalışmada, sonsuz uzunluktaki viskoelastik sl/indirik bir çubukta, öngerilmenin harmonik burulma dalgalarının yayıl ası üzerine etkisi incelenmiştir. Çubuk için sıkışamaz, izotrop ve viskoelastik yapısal model kullanılacaktır. Çubuk, eksenel germeye ve çevresel artık gerilmeye maruzdur. Problemin diferansiyel denklemleri, silindirik koordinatlarda "Büyük statik ön deformasyonlara küçük deformasyonların süperpozisyonu" teoremi kullanılarak elde edilmiştir. Dispersiyon ilişkisi eksenel germe, çevresel germe ve malzeme parametrelerinin fonksiyonu olarak elde edilmiştir. Dalga hızı ve taşıma katsayısı sayısal olarak hesap edilm iş ve grafiklerle incelenmiştir. Ayrıca elde edilen sonuçlar literatürdeki özel durumlarla karşılaştırılmıştır.
Konferans Bildirisi -- Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2011
Conference Paper -- Theoretical and Applied Mechanical Turkish National Committee, 2011