Yapı Mekaniğinde Değişim Yöntemleri - Aköz, A. Yalçın; Özütok, Atilla (Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2011)
The aim of this stüdy is to demostrate the role of modem variationel theory in structural mechanics. Here Shell theory is chosen as a representative problem. Variational theory not only provide unifıed formulation of diverse fıeld but also serve to obtain approximate solutions

Bu çalışmanın amacı modem değişim yöntemlerinin yapı mekaniği problemlerindeki rolünü gösterebilmektir. Kabuk teorisi örnek olarak seçilmiştir. Değişim metotları sadece karmaşık alanın denklemlerini bütün hale getirmekle kalmaz aynı zamanda yaklaşık çözümü de sağlar

Conference Paper -- Theoretical and Applied Mechanical Turkish National Committee, 2011

Konferans Bildirisi -- Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2011