Uygur Türklerinde Müzik İncelemesi - Köse, Abdullah (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2000)
Uygur Türklerinde ki müzik incelemesi çok kısa ve basit bir konu değildir. Tarih içerisinde derin izler bırakan Uygur Türklerinin, müzik kültürü, daha geniş ve derin çalışmaları ihtiva eder. Çok fazla ayrıntılara girilmeden, olabildiğince yelpaze geniş tutulmuş ve bir çok konulara değinilmeye çalışılmıştır. Asıl amaç; Bir medeniyetin sadece çok küçük bir parçasını ortaya çıkarmak ve onu korumaktır.
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2000
Thesis (M.A.) -- İstanbul Technical University, Institute of Social Sciences, 2000
Keywords: Müzik; Müzik aletleri; Uygurlar; Music; Music; Musical instruments; Uighurs