Yeni Ürün Geliştirme - Kahveci, Rıdvan (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Bu çalışmada, yeni ürün geliştirme sürecinin aşamaları ve bu aşamalarda yer alan faaliyetler incelenmiştir. Ayrıca, yeni ürünlerin başarı ve başarısızlık durumları incelenmiş olup, geliştirilen yeni ürünlerin başarılı olabilmesi için bir takım faktörler sıralanmıştır. Değişik sektörler ve ürünlere bağlı olarak yeni ürün geliştirme sürecinde olabilecek farklılıkları analiz edebilmek amacıyla, iki adet uygulama çalışması gerçekleştirilmiştir. İlk uygulama çalışmasında üretim sektöründen bir örnek seçilmiş, bu ürüne ait yeni ürün geliştirme süreci aşama aşama incelenmiş ve çeşitli önerilerde bulunulmuştur. İkinci uygulama çalışması için Telekomunikasyon sektörüyle ilgili yeni bir hizmet ele alınmıştır. Sonuçta, bu iki yeni ürünle ilgili, yeni bir ürün-yeni bir hizmet ve yüksek teknoloji içeren yeni bir ürün-yüksek teknoloji içermeyen yeni bir ürün kriterlerine göre bir karşılaştırma yapılmıştır. Bu karşılaştırmaya göre, değişik ürün tipleri ve değişik sektörler için, müşterilerin bakış açısında ve yeni ürün geliştirme süreci adımlarında çeşitli farklılıklar olabileceği tespit edilmiştir.

In this study, the stages of the new product development and the activities in these stages are examined. Besides, the sucess and failure conditions are also examined and then some factors which effect the success of the new products are listed. Two practice studies were carried out to analyze the differences which can be appeared in the new product development process according to the different types of product and different sectors. In the first practice study, a sample product from the manufacturing industry was chosen, the development stages of this product were examined stage by stage and some suggestions about the new product development process were adviced to the company. In the second practice study, a new service from the telecommunication sector was chosen as a sample. As a result, a comparison was made by comparing new product vis-a-vis new service and the product with high technology vis-a-vis the product with low technology. According to this comparison it was found that there are some differencies in their new poduct development processes.
New Product Development
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2005
Keywords: yeni, ürün, geliştirme; new, product, development