Baraj-rezervuar Etkileşim Problemlerinde Sonsuz Rezervuar Modellemesi İçin Yari Analitik Bir Yaklaşim - Coşkun, Safa Bozkurt; Atay, Mehmet Tarık (Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2008)
Bu çalışmada, baraj-rezervuar etkileşim problemlerinde sonsuz rezervuar modellemesi için gerçek bir sınır şartı türetilmiş ve bir sonlu eleman programına monte edilmiştir. Geliştirilen sınır şartı baraj sıvısının viskoz olmadığı ve sıkıştırılamaz olduğu, ayrıca rezervuarın da sonsuz olduğu durum için geliştirilmiştir. Bu sınır şartı baraj-rezervuar etkileşiminde rezervuarın kesim yüzeyinde uygulanmıştır. Yöntemin yarı analitik bir yaklaşım olması, analizi yapılan durumlarda gerçek sonuçlara çok yakın sonuçlar elde edilmesini sağlamıştır.

In this study, an exact truncation boundary condition is derived and implemented in a finite element code for the analysis of dam-reservoir interaction for incompressible, inviscid and unbounded fluid domains. This boundary condition is used at the truncation surface for dam-reservoir interaction considered. Since the method is a semi-analytical approach, obtained results are close to the exact solutions for the cases analyzed.
15. Ulusal Mekanik Kongresi