Mantık Sistemleri Ve Bulanık Lineer Programlama Metodu İle Ulaştırma Probleminin Optimizasyonu - Şahin, Uğur (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Bu çalışmada Aristo’dan günümüze kadar ortaya çıkan mantık sistemleri ele alınmış ve aralarındaki farklar doğruluk değeri analizi, önermeleri yorumlayış tarzları, önerme eklemlerine getirilen yorumlar, çıkarım yapıları ve geçerlilik denetleme yöntemleri açısından incelenmiştir. Aristo tarafından aklın ilkeleri olarak ortaya konan kanunlar mantık felsefesi ve mantık tarihi açısından yorumlar ve değerlendirmelerle birlikte ele alınmıştır. Son bölüm ise Bulanık küme teorisi ve bulanık mantığın, lineer programlama metoduyla birlikte bir ulaştırma problemine uygulanmasından oluşmaktadır.

In this study, Logic systems are investigated from Aristo to now and the differences of these systems are revealed with respect to analysis of truth values, interpretation of proposition, argument structure and the methods of validity proof. The principles of thought brougt out by Aristo are considered from the standpoint of history of logic and philosophy of logic. The final chapter presents an application of fuzzy set theory and fuzzy logic together with linear programming technique.
Logic Systems And Transportation Problem With Fuzzy Linear Programme
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2003
Keywords: Mantık; Mantık Sistemleri; Klasik Mantık; Sembolik Mantık; Çok Değerli Mantık; Bulanık Mantık; Lineer Programlama; Ulaştırma Problemi; Logic; Logic Systems; Classical Logic; Symbolic Logic; Many Valued Logic; Fuzzy Logic; Fuzzy Set Theory; Linear Programming; Transportation Problem