Zorlanmış Non-Lineer Sığ Su Denklemi-Riyle Heyelan Tsunamilerinin Sahile Tırmanmasının Modellenmesi - Özeren, Mehmet Sinan (Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2013)
Bu çalışmada non-lineer sığ su denklemlerinin zaman içine yayılmış zorlamalar için analitik çözümleri elde edilmiştir. Çözüm özel bir Green fonksiyonu yardımıyla üretilmektedir ve daha önceki stratejilerden farklı olarak Green fonksiyonu yerine başlangıç koşulunun türevini alarak tekillik problemini ortadan kaldırılmaktadır. Bu teknik özellikle sualtı heyelanlarının tetiklediği dalgaları modellemekte ve genel olarak lokalize olmuş kaynaklar için çok iyi sonuç veriyor.
Konferans Bildirisi -- Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2013
Conference Paper -- Theoretical and Applied Mechanical Turkish National Committee, 2013