Çatışan fikirler-birleştiren sesler: müzik ile bir arada yaşamın önemini kavramak - Kırmızıgül, Gökhan; Karahasanoglu, Songul (Ege Universitesi Devlet Turk Musikisi Konservatuvari Dergisi, 2024)
Müzik, özünde var olan “çokluğa dayalı birlik” anlayışıyla bizlere birlikte yaşamın gerekliliğini hatırlatır. Sanat aracılığıyla farklı kültürden insanlar birbirlerini tanımaya fırsat bulmanın ötesinde, “öteki” hakkındaki düşüncelerini de yeniden değerlendirme imkânı bulmuş olur. Bu bakış açısı ile makalede İsrail-Filistin çatışmasının çözümüne alternatif olarak ortaya çıkmış Doğu-Batı Divan Orkestrasının yapısını inceleyerek, müziğin birlikte yaşam için gerekliliğini ele almış olacağız.
Keywords: Performans Sanatları (Diğer); Müzik; Çatışma; Barış Kültürü; Doğu-Batı Divan Orkestrası; Performing Arts (Other)