Fonksiyonel Derecelendirilmiş Dönen Silindirlerde Elastik Gerilme Analizi - Kurşun, Ali; Kara, Emre; Aykul, Halil; Topçu, Muzaffer (Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2013)
Bu çalışmada, fonksiyonel derecelendirilmiş malzemeden yapılmış dönen uzun silindirlerde elastik gerilme dağılımı analitik olarak belirlenmiştir. Düzlem şekil değiştirme varsayımı altında Von Mises akma kriteri kullanılarak, elastik limitler analitik olarak belirlenmiştir. Sonuç olarak, derecelendirme parametresinin hem gerilme dağılımı hem de elastik limitler üzerinde önemli bir rol oynadığı ortaya konulmuştur. Anahtar Kelimeler: Fonksiyonel derecelendirilmiş silindirler, Elastik gerilme, Elastik limit

In this study, elastic stress distribution on rotating long cylinders made of functionally graded material was analytically determined. Elastic limits were defined under plane strain assumption using Von Mises yielding criterion. As a result, it was presented that gradation parameter plays a role on both stress distribution and elastic limits. Keywords: Functionally graded cylinders, Elastic stress, Elastic limit
18. Ulusal Mekanik Kongresi