Epoksi Karışımlarında Epoksi Reçinesi Ve Sertleştirici Tipinin Durabilite Ve Mekanik Özellikler Üzerine Etkisi - Özeren, Eren (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Bu çalışmada, esas olarak epoksi reçinesinin, kullanılan sertleştirici (kür ajanı) , seyreltici tipi ve oranının betonun eğilme, basınç mukavemeti ve kimyasal dayanım üzerine etkisi incelenmiştir. Sonuçta reçine tipinin dayanım değerlerini çok değiştirmediği ancak kullanılan sertleştiricilerin özellikler üzerinde çok etkili olduğu ve sağladıkları dayanımın saf reçinenin dayanımından genellikle çok daha yüksek olduğu görülmüştür. Bununla birlikte seyreltici katkısı hangi oranda olursa olsun özellikler üzerinde genelde olumsuz etki göstermiştir. Seyreltici katılmamış saf reçine dayanımlarının daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir. Sonuç olarak epoksi reçinelerinin beton katkısı olarak kullanımları betona çok olumlu özellikler kazandırmaktadır.

In this study , effects of epoxy resin , hardener (curing agent) and reactive diluent type and quantity to the bending , compression strengths and chemical resistance were examined mainly. Consequently ,it was revealed that resin type doesn’t change the strength results much while the used hardener has a great effect on properties and they provide a strength much higher than the pure resins strength values. In addition to that, it was observed that , reactive diluent addition in any rate generally affects the strength negatively. Pure resins performances with out reactive diluent addition, were higher. As a consequence using epoxy resins as concrete additives provides very beneficial properties to the concrete.
Effects Of Epoxy Resin And Hardener Type On Durability And Mechanical Properties Of Epoxy Mixes
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2006
Keywords: Epoksi reçineleri; reaktif seyreltici; kür ajanı; eğilme ve basınç dayanımı; Epoxy resins; reactive diluent; curing agent; bending and compressive strength