Odaklanan Kübik, Odaktan Sapan Kuintik Ortamda Pt-Simetrisine Sahip Kafesler Üzerinde NLS Denkleminin Temel Soliton Çözümleri - Göksel, İzzet; Bakırtaş, İlkay (Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2015)
Bu çalışmada, parite-zaman (PT) simetrisine sahip birtakım bozuk kafesler üzerinde kübik-kuintik, doğrusal olmayan Schrödinger (CQNLS) denkleminin iki boyutlu optik solitonlarının varlıkları ve kararlılıkları incelenmiştir. PT simetrisine sahip bu kafesler üzerinde temel solitonların sayısal varlığı; odaklanan kübik, odaktan sapan kuintik ortamda farklı potansiyel derinlikleri ve kusurlar için gösterilmiştir.

In this work, the existence and stability properties of two-dimensional optical solitons in cubic-quintic nonlinear Schrödinger (CQNLS) equation with several defective PT-symmetric potentials are studied. The numerical existence of fundamental solitons on these PT-symmetric lattices is shown for various potential depths and defects in self-focusing cubic, self-defocusing quintic media.

Conference Paper -- Theoretical and Applied Mechanical Turkish National Committee, 2015

Konferans Bildirisi -- Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2015