"Die Ausdrücke" başlıklı çalışma defteri - İnan, Mustafa (My University, 1933)
İnan'ın Yüksek Mühendis Mektebi yıllarındaki çalışma defteri. Defterde Almanca cümlelerin Türkçe karşılıkları yazılmış. Söz konusu defter, "Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan"da sözü edilen defterdir. Kitapta "Derste not tutmadığı için deftere alışık olmayan Mustafa Bey, bir çizgili defter satın alarak ve Almancada çok kullanılan cümleleri alt alta yazarak ezberlemeye başlamıştı" (İletişim, 1992, 4.baskı, s.84) şeklinde geçmektedir. Ortasına kadar kullanılmış, geri kalan sayfalar boş kalmıştır.
Almanca "Tâbirât"in Türkçe Mukabilleri
Hüseyin İnan tarafından bağışlanmıştır.
Keywords: defterler; çalışma notları; ders notları; Almanca; lecture notes; working papers; notebooks; German