Fonksiyonel Derecelendirilmiş Malzemeden Yapılmış İçi Boş Kürenin Torsiyonel Serbest Titreşiminin Analitik İncelenmesi

Quliyev, Hatam
Akbarov, Surkay D.
Yahnioğlu, Nazmiye
Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi
Theoretical and Applied Mechanical Turkish National Committee
Bu çalışmada, üst ve alt katmanı homojen-izotrop malzemeden, orta tabakası izotrop-fonksiyonel derecelendirilmiş malzemeden yapılmış üç tabakalı içi boş kürenin torsiyonel (burulma) doğal titreşimi, elastodinamiğin üç boyutlu kesin denklemleri çerçevesinde diskrit-analitik yöntemle incelenmiştir. Kürenin katmanları arasında ideal temas koşullarının sağlandığı kabul edilmektedir.
In this study, torsional vibration of three-layered hollow sphere whose materials of upper and lower layers are homogeneous and isotropic and that of mid-layer is isotropic and functionally graded one, is investigated with utilizing discrete-analytical method within the three dimensional exact equations of elastodynamics. It is supposed that perfect contact conditions are valid on interfaces between the layers.
Konferans Bildirisi -- Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2015
Conference Paper -- Theoretical and Applied Mechanical Turkish National Committee, 2015