Baraj-Rezervuar-TemeI Etkileşimi Dikkate Alınarak Beton Ağırlık Barajların Sismik Hasar Analizi İkizkenar Üçgen Kanallarda Laminer Doğal Taşınım Ve Isı Transferinin Sayısal İncelenmesi

Karaton, Muhammet
Calayır, Yusuf
Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi
Theoretical and Applied Mechanical Turkish National Committee
Bu çalışmada, baraj-rezervuar-temel dinamik etkileşiminin beton ağırlık barajlarda oluşan İm .ura etkisi incelenmiştir. Problemin sonlu eleman formülasyonu için Euler yaklaşımı kullanılmıştır. Sıvı ve temel ortamları lineer elastik olarak modellenmiştir. Beton malzemesi İçin şekil değiştirme yumuşamasını dikkate alan anizotropik hasar modeli seçilmiştir. Sayısal uygulama için Koyna beton ağırlık barajı kullanılmıştır. Dinamik etki olarak, 11 Aralık 1967 boyna depreminin ivme kayıtları seçilmiştir. Sonuçların değerlendirilmesinde yer değiştirme vı hasar büyüklükleri kullanılmıştır. Lineer ve lineer olmayan dinamik analiz çözümleri birbirleri ile karşılaştırılmış ve genişletilen H H T -a integrasyon yönteminin etkinliği İncelenmiştir.
In this study, the dynamic interaction effect of dam-reservoir-foundation systems on the damage of concrete gravity dams was studied. Eulerian approach was used for finite element formulation of the problem. Anisotropic damage model which includes the strain softening was selected for the concrete material. Reservoir and foundation domains were assumed to be linearly elastic. Koyna gravity dam was used for numerical application. For dynamic input, acceleration components of Il December 1967 Koyna earthquake were selected. Displacement and damage evolution were used as response quantities. Linear and non-linear dynamic analysis solutions were compared each others and the effectiveness of expanded HIlT-a time integration scheme was investigated.
Konferans Bildirisi -- Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2010
Conference Paper -- Theoretical and Applied Mechanical Turkish National Committee, 2010
Baraj-rezervuar-temel etkileşimi, Anizotropik hasar, Euler yaklaşımı ve dinamik analiz, Dam-reservoir-foundation interaction, Anisotropic damage, Eulerian approach and dynamic analysis