Ultra geniş bantlı sige düşük gürültülü kuvvetlendirici tasarımı

Kınalı, Murat
Bu çalısmada ultra genis bant teknolojisine yönelik arastırma yapılmıs bu konudaki gelismeler öğrenilmistir. Bu yeni teknolojiye yönelik tümdevre tasarımına yönelik uygulamalar incelenmistir. Çalısmanın asıl konusu bu teknoloji ile uyumlu olarak verilen standartlara uygun düsük gürültülü kuvvetlendirici yapılarının incelenmesi ve daha önce SiGe BICMOS teknolojisinde tasarımı ve uygulaması yapılmamıs bir devrenin tasarlanarak performans iyilestirmelerinin yapılmasıdır.
In this work ultra wide technology is investigated. The technological trends in ultra wideband integrated circuit design are examined. The requirements of the technology from the angle of IC designers are expressed. The main purpose of this work is focusing on the design challenges of the low noise amplifiers working on ultra wide band. A new design example in SiGe BICMOS technology is expressed. The performance optimizations for the circuit are considered.
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2010
LNA, UWB, SiGe, LNA, UWB, SiGe