Mimarlık Öğrencileri Ulusal Kuşadası Yaz Okulu’22 : Mimarlık Öğrencileri Ulusal Kuşadası Yaz Okulu Kitapçığı ’22

İTÜ Yayınevi
“ULUSAL KUŞADASI YAZ OKULU” etkinliği Kuşadası yerelinde belirlenen üç çalışma alanında; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden akademisyenlerin yürütücülüğünde, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 22 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanımız İlker Kahraman’la yaz okulu fikrine adım attığımızdaki umut, emek ve heyecanın; katkı sağlayan yürütücüler ve öğrencilerimiz, yerel yönetimimiz, yerel dernek, muhtarlarımız ve gönüllülerimizle birlikte giderek büyüyerek ilerlediğini görmek hepimizi çok sevindirdi. Çok keyifli bir üretim süreci yaşadık. Özverili, çalışkan, uyum içinde herkese örnek olabilecek nitelikte bir iş birliği sergileyen çalışma gerçekleştirdik. Mimarlar Odası olarak amacımız; doğal ve kültürel değerleriyle özel Kuşadası ilçemizde bugüne değin süren plansız yapılaşma pratiğinin getirdiği olumsuz sonuçlarından ders çıkarabilmek, tarihi kültürel miras değerlerimiz ve modern dönem özgün örneklerinin geleceğe taşınmasında Kuşadası kimliğini de irdeleyerek ortaya koymak ve çözüm üretmek, yeni yapı üretiminde ve iyileştirmede tasarım rehberi oluşturmak için adım atmaktır.
“ULUSAL KUŞADASI YAZ OKULU” etkinliği; TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Kuşadası Temsilciliği ve Mimarlık Vakfı’nın girişimleri, Kuşadası Belediyesi’nin sponsorluğu, Tasarım Rehberleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Derneği’nin desteğiyle 25 Haziran - 4 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
architecture, mimarlık, Kuşadası, Caferli, Kirazlı, architecture students, mimarlık öğrencileri, architectural practice, mimari uygulama, architectural design, mimari tasarım
Koleksiyonlar