IPv6 Sistem Geçişi

thumbnail.default.alt
Tarih
Yazarlar
Şahin, Mustafa
Süreli Yayın başlığı
Süreli Yayın ISSN
Cilt Başlığı
Yayınevi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science and Technology
Özet
Bu çalışmada, yeni nesil İnternet Protokolü olan IPv6 detaylı birşekilde incelenmiştir. Bir önceki versiyon olan IPv4’ün eksikliklerinden ve IPv6’nın ortaya çıkma sebeplerinden bahsedilmiştir. IPv6’nın getirdiği yenilikler ve geçiş mekanizmaları ayrıntılı olarak anlatılmıştır. IPv6 sistem geçişini sağlamak için öncelikle İstanbul ile Londra arasında IPv4 üzerinden IPv6 paket iletimini sağlayan bir tünel kurulmuştur. Bu tünel sayesinde IPv6 İnternet bağlantısı sağlanmıştır. Daha sonra tünelin İstanbul ucundaki yönlendirici varsayılan geçit yapılarak, kurulan test laboratuvarındaki diğer bilgisayarların da IPv6 İnternet erişimi sağlanmıştır. Sistem geçişi; işletim sistemi, uygulama ve yazılım alanlarında denenmiş ve başarıyla gerçekleştirilmiştir. IPv6 sunucuları kurulmuş, ağ içi ve ağ dışı performansları test edilmiştir. Sonuç olarak IPv6 sistem geçişinin yapılabilirliği gösterilmiş ve dünya çapında çalışmalardan bahsedilmiştir.
In this study using the Gateaux differential new functional are obtained for linear elastic straight and circular bars on elastic foundation using functional analysis method. The functional also contains both the geometric and the dynamic boundary conditions. This new formulation is valid for the beam whether it is based on elastic foundation or not. Applying the variational methods to this functional and using linear shape function finite element matrix for straight and circular beams on elastic foundation are obtained in an explicit form. For straight bars it has two degrees of freedom per node and for circular bars it has six degrees of freedom per node. In this finite element formulation also variable bending rigity is considered. The comparison of the results with the exampes given in the literature was in a good agreement.
Açıklama
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2006
Anahtar kelimeler
İnternet Protololü versiyon 6 (IPv6), IPv6 Yönlendirme, IPv6 Geçişi, Internet Protocol version 6 (IPv6), IPv6 Routing, IPv6 Migration
Alıntı