Mekansal Performans Yönetimi

thumbnail.default.alt
Tarih
Yazarlar
Vapurcu, Ömer Can
Süreli Yayın başlığı
Süreli Yayın ISSN
Cilt Başlığı
Yayınevi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science and Technology
Özet
Bu çalısmada, Cografi Bilgi Sistemleri kullanılarak olusturulan Mekansal Performans Yönetimi için uygun planlama ilkeleri ve metodlar açıklanmaktadır. Mekansal Performans Yönetimi için en önemli konulardan cografi kodlama ile ilgili detaylı bilgilere örneklerle birlikte yer verilmektedir. Cografi kodlamaya hazırlık niteligindeki adres esleme ve adres standartlastırma kavramları da bu çalısmada ele alınmaktadır. Cografi kodlama ile harita üzerinden gösterimleri saglanan veriler, uygun demografik ve diger yapıdaki verilerle iliskili olarak analiz edilerek kullanım alanına yönelik olarak daha önceden farkedilmeyen potansiyellerin belirlenmesi saglanmaktadır. Örnek uygulama ile birlikte satısa yönelik olarak yapılabilecek sorgulamalar ve analizler için önerilerde bulunulmustur.
In this study, appropriate planning principles and methods for Spatial Performance Management using Geographical Information Systems has been explaining. One of the most important topics of Spatial Performance Management, Geocoding, has been explaining in details with sample applications. Also, address standardization and address matching which is a kind of preperation for geocoding has been given in this study. The datas on the map layers with the appropriate demographical datas and other structure datas is used to perform analyses to define unrecognize potentials. The suggestions for sales queris and analyses has been also given in the sample application model.
Açıklama
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2006
Anahtar kelimeler
Cografi Bilgi Sistemi, Mekansal Performans, Cografi Kodlama, Geographical Information System, Spatial Performance, Geocoding
Alıntı