Sosyal Ve Kültürel Mekanların Çocuk Gelişimi Üzerinde Etkileri

thumbnail.default.alt
Tarih
Yazarlar
Yazıcı, Selen
Süreli Yayın başlığı
Süreli Yayın ISSN
Cilt Başlığı
Yayınevi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science and Technology
Özet
Çocuğun gelişimini ve sağlıklı bir birey haline dönüşümünü etkileyen bir çok dışsal faktör vardır. Bunlardan biri de çocuğun içinde bulunduğu mekandır. Bu çalışmada, mekanın taşıdığı kavramlar ve fiziksel altyapısının çocuk için nasıl öğretici çevreler oluşturduğu araştırılmıştır. Çocuklar, yetişkinlerden farklı özellik ve gereksinimlere sahiptir. sosyal ve kültürel mekanların çocuklar için özel tasarlanması, onların hareket ve ilgi çeşitliliğine göre biçimlenmesi gerekir. Araştırma kapsamında çocuğun gelişim özellikleri ve gereksinimleri incelenmiş, kültürel ve sosyal mekanların elde edilen bulgularla tasarım ilkeleri tartışılmıştır.
There are several factors that affects the period of children’s development and becoming healthy adults. One of the external factors is the architectural place where children spend time inside. Places can be educative in order to have physical fittings and conceptual backgrounds. The reason for dealing with social and cultural places is that those places are educative and important to incline healthy personal development and childhood. ın this study the properties of child development and needs of a child are observed and with the results the design concepts of social and cultural places are dealed.
Açıklama
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2004
Anahtar kelimeler
Sosyal ve kültürel mekan, çocuk, algı, tasarım, psikoloji, Social and cultural places, child, perception, design, psychology
Alıntı