Enerji Enstitüsü

Sürdürülebilir Kalkınmada Nükleer Teknolojinin Kullanımı
    (İstanbul Teknik Üniversitesi, 2021) Doğan, Türkan ; Baydoğan, Nilgün
  • Öge
    International conference on “Nuclear Technology, Radiation Safety and Advanced Technological Researches” (ICNRA2021), Istanbul, Turkey, 2021.
    (Istanbul Technical University, 2021) Doğan, Türkan ; Baydoğan, Nilgün
    The editors of ICNRA2021 Abstract e-Book are glad for the publication of “International Conference Nuclear Technology, Radiation Safety and Advanced Technological Researches (ICNRA 2021)” abstract e-book which were derived from the abstracts of the participants. The international conference were held via online on December 10-11, 2021. The conference were completed successfully with more than 55 paper presentations from Africa, America, Asia, Europe, Far East Asia with their invaluable contributions and more than 123 participants from all over the world have prepared and participated with their the papers in this conference.
  • Öge
    13. Ulusal Aydınlatma Kongresi Bildiriler Kitabı, Aydınlatma Türk Milli Komitesi, İstanbul, 2021
    (Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK), 2021) Küçükkılıç Özcan, Esra ; Yurtseven, M. Berker
    Bu yıl ilk kez çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek kongremizin ana temasını “Aydınlatmada Dönüşüm” olarak belirledik. Davetli konuşmacılarımız, sunumlu bildirilerimiz ve sektör paydaşlarımızın bir arada olmalarını güçlendirecek aktiviteler ile hazırladığımız 13. Ulusal Aydınlatma Kongremizde bu dönüşüm sürecinde nitelikli aydınlatmanın temel gerekliliklerinden ödün vermeden yeni teknolojilerin desteği ile kullanıcı verimini arttırıcı, enerji tasarruflu, mevzuat ile uyumlu ve ticari beklentilere cevap veren çözümlere ulaşabilmeyi hedefliyoruz.
    12. Ulusal Aydınlatma Kongresi, 2019 Bildiriler
    (Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK), 2019-09-18) Küçükkılıç Özcan, Esra ; Yurtseven, M. Berker ; Erkin, Emre
    Interdisipliner bir çalışma alanı olan aydınlatmada başarı ve kalite ölçütlerinin tanımı da kolay olmamaktadır. Ortak hedef nitelikli aydınlatmadır. Bu nedenle bu yıl 18-19 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek 12. Ulusal Aydınlatma Kongresi’nin ana teması “Türkiye’de Nitelikli Aydınlatma” olarak belirlenmiştir. Aydınlatmada Eğitim ve İnsan Kaynağı, Nitelikli Aydınlatma için Tasarım, Dünya Standartlarında Tasarlanmış Üretim, Aydınlatmada Satış ve Tüketici Bilinci başlıklı oturumlarda konularında uzman dört çağrılı konuşmacı, 20 sunumlu bildiri ve 12 sunumlu posterin yanı sıra “Karanlığı Tasarlamak; Karanlıkta Diyalog” adlı bir de özel proje sunumu yer alacaktır. Kongremizi Türkiye’de nitelikli aydınlatma konusunun mevcut durumunu ve yapılması gerekenleri tartışacağımız bir panel ile sonlandıracağız. Konusunda bilinen ama sektör dışından da olabilen davetli konuşmacılar, panelistler ve değerli araştırmacılar tarafından aktarılacak bilgi ve deneyimlerin sektörümüze önemli açılımlar kazandırması amaçlanmaktadır.
    Polymer and nanocomposites: Symposium, 21-22 February 2018, Abstract book
    (İstanbul Teknik Üniversitesi, 2018) Enerji Enstitüsü ; Baydoğan, Nilgün ; Koken, Nesrin ; Benli, Birgul ; Bel, Tayfun ; Urper, Osman
    Polymer and Nanocomposites Syposium was supported by TÜBİTAK 1001 Project with No- 115R017, Multi-Scale Self-Healing Nanocomposite Shielding Material (Kendini Çok Yönlü Onarabilen Nanokompozit Geliştirilmesi ve Zırh Malzemesi Olarak Mekanik Davranışlarının İncelenmesi) and it was held in Istanbul Technical University, Energy Institute and ARI 6 Seminar Rooms in February 21-22, 2018. This symposium aimed to bring together academicians, researchers and industry. The delegates have tried to exchange and discuss the original research results, practical development experiences and technological advancements for future applications. This symposium tried to provide the discussions on the advantages and innovation opportunities of novel polymers and nanocomposites for the researches. One of the main objectives of this symposium was to provide a common platform from various disciplines and sectors. Hence, the interaction has been provided from various disciplines. This symposium has given an opportunity to express the innovative and unique researches of academicians, researchers, investors and students at this symposium.