23. Ulusal Mekanik Kongresi

Son Başvurular

Şimdi gösteriliyor 1 - 5 / 5
  • Öge
    23. Ulusal Mekanik Kongresi: bildiriler kitabı (04-08 Eylül 2023, Konya)
    (İTÜ Yayınevi, 2023) Mechanical Engineering ; Omurtag, Mehmet H. ; Avey, Abdullah ; Yahnioğlu, Nazmiye ; Özakça, Mustafa ; Eratlı, Nihal ; Teomete, Egemen
    Bu kitap Konya Teknik Üniversitesi tarafından 04-07 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen 23. ULUSAL MEKANİK KONGRESİ'nde 67 sözlü bildiri ve 4 adet çağrılı konuşmacıya ait 71 adet bilimsel bildiriyi içermektedir. Düzenli olarak 46 yıldır, her 2 yılda bir tertiplenen ULUSAL MEKANİK KONGRESİ sadece bir ulusal bilimsel etkinlik değil aynı zamanda sosyal kaynaşma vesilesidir. Kongre programi 3 gün 3 PARALEL OTURUM biçiminde sunumlar ve 1 gün SOSYAL GÜN etkinliği biçiminde gerçekleştirildi. Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi (TUMTMK) mekanik camiasının yüz akı olan Ulusal Mekanik Kongresi'nin bilimsel düzeyini yukarıya taşımak konusunda kararlı adımları atmaya devam ediyor. Dort dönemdir görev alan mevcut yönetim bu konuda iki önemli strateji izliyor. Bunlardan ilki, Üniversiteler Arası Kurul'un onayladığı ulusal (TR dizin) ve uluslararası (WOS) özelliğe sahip dergiler ile kongrede sunulan bildirilerin özgün makalelere dönüştürülmesini desteklemek biçimindedir. Böylece kongrede sunum yapmak, bildiriler kitabında yer almak kadar bu bildiriden bir özgün makale dönüştürülerek zenginleştirilmesi araştırmacılar için daha da yararlı olacaktır. Dergi çeşitliliği de araştırmacıların ihtiyaçlarına cevap verecek biçimde seçilmektedir. Bilimsel düzey anlamında diğeri bir çabamız ise uluslararası bilim camiasında düzeyleri tartışmasız biçimde öne çıkmış araştırmacıları güncel konuları sunmalan için çağrılı konuşmacı yapmaktır.
  • Öge
    Modern problems of theory of elliptic equations in Banach-Sobolev spaces
    (TUMTMK ; Konya Teknik Üniversitesi, 2023-09-04) Bilalov, Bilal ; Mechanical Engineering
    Konya Teknik Üniversitesi'nde 04-08 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen 23. Ulusal Mekanik Kongresi'nde, Prof. Dr. Bilal Bilalov'un çağrılı konuşmacı olarak gerçekleştirdiği sunumun videosunu içermektedir.
  • Öge
    Self-sufficient reactive transport modeling in cementitious materials
    (TUMTMK ; Konya Teknik Üniversitesi, 2023-09-04) İşgör, Burkan ; Mechanical Engineering
    Konya Teknik Üniversitesi'nde 04-08 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen 23. Ulusal Mekanik Kongresi'nde, Prof. Dr. O. Burkan İşgör'ün çağrılı konuşmacı olarak çevrimiçi gerçekleştirdiği sunumun videosunu içermektedir.
  • Öge
    Digital twinning of mechanistic models for structural health and performance monitoring
    (TUMTMK ; Konya Teknik Üniversitesi, 2023-09-04) Taciroğlu, Ertuğrul ; Mechanical Engineering
    Konya Teknik Üniversitesi'nde 04-08 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen 23. Ulusal Mekanik Kongresi'nde, Prof. Dr. Ertuğrul Taciroğlu'nun çağrılı konuşmacı olarak gerçekleştirdiği sunumun videosunu içermektedir.
    Multi-physics simulations using peridynamics
    (TUMTMK ; Konya Teknik Üniversitesi, 2023-09-04) Madenci, Erdoğan ; Mechanical Engineering
    Konya Teknik Üniversitesi'nde 04-08 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen 23. Ulusal Mekanik Kongresi'nde, Prof. Dr. Erdoğan Madenci'nin çağrılı konuşmacı olarak gerçekleştirdiği sunumun videosunu içermektedir.