Çelik yapıların tasarım, üretim ve montaj sürecinde kaynak dengeleme

thumbnail.default.alt
Tarih
14.06.2011
Yazarlar
Baysal, Tuba
Süreli Yayın başlığı
Süreli Yayın ISSN
Cilt Başlığı
Yayınevi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science and Technology
Özet
Bu çalışmada, çelik yapılara ait üretimin tedarik zincirinin kapsamı incelenerek, farklı kaynak dengeleme yöntemleri ile denemeler yapılmış ve sonuçlarının karşılaştırılması amaçlanmıştır. Bu amaca yönelik olarak, bir firmadan edinilen gerçek veriler ile örnek bir endüstriyel tesis projesi için iş akış şeması hazırlanmış ve bilgisayar ortamında planlamaları yapılan örnek proje için reel veriler kullanılarak farklı kaynak dengeleme yöntemleri uygulanmıştır. Uygulanan yöntemlere göre çok çeşitli kaynak diyagramları elde edilmiş ve çıkan farklı sonuçlar karşılaştırmalı olarak incelenmiştir.
In this study, it is aimed to examine the scope of supply chain of the production of steel structures and it is also aimed to make and compare the results of resource levelling by different methods. For this purpose, firstly, they have been prepared work breakdown structure of a sample industrial plant project according to the real datas and also time schedule has been prepared by soft planning methods, finally different resource levelling methods have been applied to this stucture. Many kind of resource diagrams have been occured and the results have been examined comparatively.
Açıklama
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2010
Anahtar kelimeler
Çelik yapılar, Steel structures, Tedarik zinciri, İş ayrışım yapısı, Kaynak dengeleme, Genetik algoritma, Supply chain, Work breakdown structure, Resource levelling, Genetic algoritm
Alıntı