Gıda Mühendisliği Lisanüstü Programı - Doktora Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 24
 next >
Issue DateTitleAuthor(s)
28-May-2015Fonksiyonel Üzüm Ekstraktı İçeren Ekmek Ve Ekstrüde Ürünlerin Fonksiyonel Özelikleri Ve Kalite ParametreleriErdil, Dilara; Caba, Zeynep Tacer; 10074637; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
20-Jun-2016Ultraviyole Ve Ozon Uygulamalarının Baharatların Dekontaminasyonu Ve Kalitesi Üzerine EtkileriGüneş, Gürbüz; Baykut, Esra Doğu; 10107002; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
23-Oct-2015Gama Işınları Ve Modifiye Atmosferde Ambalajlamanın Bazı Baharatların Sterilizasyonu Ve Kalitesi Üzerine EtkileriGüneş, Gürbüz; Kırkın, Celale; 10091193; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
18-Oct-2016Yeni Bir Bağırsak Ve Endotelyal Hücre Ko-kültür Modeli İle Sindirim Modellerinin Birlikte Kullanılarak Kara Havucun Biyoyararlılık Ve Biyoaktivitesinin ÇalışılmasıGüven, Esra Çapanoğlu; Beştepe, Senem Kamiloğlu; 10127721; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Bacıllus Cereus’un Çoğalma Kinetiğinin Sıcaklık, Ph, Sodyum Laktat Ve Sodyum Klorür Konsantrasyonlarına Bağlı Olarak ModellenmesiAran, Necla; Ölmez, Hülya; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Natural Fındık Unundaki Acılaşma İle İlgili Olarak Fındık Lipaz Ve Peroksidaz Enzimlerinin İnaktivasyon KinetiğiEvranuz, E. Özgül; Seyhan, Ferda (gürtaş); Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Biberiye (rosmarinus Officinalis) Antioksidanlarının Fındık Füresinin Raf Ömrünü Uzatmadaki EtkinliğiKaraali, Artemis; Özçelik, Beraat; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Anne Sütü Yağına Benzer Yapılandırılmış Yağ ÜretimiKaraali, Artemis; Yeşilçubuk, Neşe Şahin; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Soya Ürünlerinde Fonksiyonel Bileşenlerin Karakterizasyonu Ve Soya Ekmeği Özelliklerine Etkilerinin İncelenmesiBoyacıoğlu, Dilek; Nilüfer, Dilara; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
26-May-2014Fonksiyonel Çikolata Geliştirilmesi: Bitter Çikolatanın Nano-lipozomla Enkapsüle Edilen Antioksidanlarla, Ve/veya Pro- Ve Pre-biyotiklerle Zenginleştirilmesi, Biyoyararlılık ÇalışmalarıÖzçelik, Beraat; Özgüven, Mine; 10035174; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
13-Sep-2013Nektar İşleme Prosesinin Vişnedeki Antioksidan Bileşikler Üzerindeki Etkisi: Metabolit Profili Ve Biyoyararlılıktaki Değişimlerin İncelenmesiBoyacıoğlu, Dilek; Toydemir, Gamze; 10011537; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
9-May-2013Antioksıdanlar İçin Nanoboyutta Gıda Taşınım Sistemlerinin Nanoemülsıyon, Nanosüspansıyon Ve Kat-kat Kaplanma Tekniği İle Hazırlanan Lipozomların TasarımıÖzçelik, Beraat; Karadağ, Ayşe; 46359; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
22-Nov-2011Zeytinyağı Fenoliklerince Zengin Diyetin Yaşlanması Hızlandırılmış Fare Modelinde Yaşlanmaya Bağlı Değişiklikler Üzerine Etkisi Ve Zeytinyağındaki Fenolik Maddelerin Elektrokimyasal Dedektör İle Hplc AnaliziÖzcelik, Beraat; Bayram, Banu; 417570; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
21-Jul-2011Ultraviyole (uv-c) Işını Uygulamasının Patlıcan Ve Salatalıklarda Soğuk Zararlanması Üzerine EtkisiGüneş, Gürbüz; Küşümler, Aylin Seylam; 406764; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
5-May-2011Süt Ürünleri Ve Bebek Mamalarında Enterobacter Sakazakii (cronobacter Spp.) Varlığının Araştırılması Ve Gelişmesine Sıcaklık Ve Şeker Çeşitlerinin EtkisiHeperkan, Dilek; Kaya, Gözde Dalkılıç; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
22-Feb-2011Organik Buğday Ekmeğinin KarakterizasyonuBoyacıoğlu, M. Hikmet; Arduzlar, Dilek; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
24-Mar-2013Aspergillus İzolatlarının Tanısı, Mikotoksijenik Özelliklerinin Belirlenmesi, Sıcaklık Ve Sürenin İncirde Aflatoksin Ve Siklopiazonik Asit Oluşumuna EtkisiHeperkan, Dilek; Oktay, Hatice İmge; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
24-May-2010Zeytin Ve Zeytinyağında Mikotoksin Varlığı, Siyah Zeytinde A. Carbonarıus Ve P. Verrucosum Tarafından Okratoksin A Oluşturulmasına Sıcaklığın EtkisiHeperkan, Dilek; Dazkır, Gülçin; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
15-Jan-2010Ayvalık Ve Memecik Zeytinyağlarının Coğrafi İşaretleme Amacıyla KarakterizasyonuÖzçelik, Beraat; İlyasoğlu, Huri; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
3-Jul-2009Bazı Doğal Antimikrobiyal Bileşiklerin Salmonella Enteritidis, Escherichia Coli O157:h7 Ve Listeria Monocytogenes Üzerine Etkinliğinin Taze Tavuk Eti Sisteminde İncelenmesiAran, Necla; Çankaya, Harika; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 24
 next >