X-bant Sige Sürücü Kuvvetlendiricisi Tasarımı

thumbnail.default.alt
Tarih
2014-06-23
Yazarlar
Terlemez, Hasip
Süreli Yayın başlığı
Süreli Yayın ISSN
Cilt Başlığı
Yayınevi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science and Technology
Özet
Bu çalışmada X-Band frekans aralığında çalışan bir SiGe sürücü kuvvetlendiricisi tasarlanmıştır. Bu kuvvetlendirici push-pull devre mimarisine sahip olup, iki kattan oluşmaktadır. Yapılan ölçümler sonrası kuvvetlendiricinin en yüksek kazanç değerinin 22 dB ve 1-dB bastırma noktasındaki çıkış gücünün 12 dBm olduğu görülmüştür. Çalışmanın devamında kuvvetlendiricinin performansının yükseltilmesi için devre yapısında değişiklikler yapılmıştır. Yapılan ölçümler sonrasında ikinci kuvvetlendiricinin en yüksek kazanç değerinin 26 dB ve 1-dB bastırma noktasındaki çıkış gücünün 14 dBm olduğu görülmüştür. Her iki kuvvetlendirici ilgilenilen frekans aralığı için iyi giriş ve çıkış empedans eşleşmesi göstermektedir.
An X-Band SiGe driver amplifier is designed as a part of this study. The amplifier utilizes push-pull architecture and consists of two stages. It shows a measured maximum gain of 19 dB, output power of 12 dBm at the 1-dB compression point, good input and output impedance matching for relevant frequency band. The amplifier is modified to achieve higher performance as a follow up study. Second iteration of the amplifier shows a measured maximum gain of 26 dB, output power of 14 dBm at the 1-dB compression point, good input and output impedance matching.
Açıklama
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Instıtute of Science and Technology, 2014
Anahtar kelimeler
Mikrodalga Güç Yükselticiler Güç Yükseltici Tümleşik Devreler Mikrodalga Devreleri Mikrodalga Yükselteç Sürücü Yükseltici, Integrated Circuits Microwave Circuits Microwave Amplifier Driver Amplifier Microwave Power Amplifier Power Amplifier
Alıntı