Hidrolik Asansör Seviyeleme Kontrolü Deney Düzeneği

thumbnail.default.alt
Tarih
Yazarlar
Hakim, Tolga Fuat
Süreli Yayın başlığı
Süreli Yayın ISSN
Cilt Başlığı
Yayınevi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science and Technology
Özet
Tüm transport araçları arasında en güveniliri olan asansörler, kentleşmenin hız kazandığı ve anakentlerde nüfusun hızla arttığı günümüzde hemen her yüksek binada kullanılır olmuşlardır. Hemen hemen her tür yapıda uygulanabilir oluşu ve çeşitli avantajları nedeniyle en uygun çözüm olan hidrolik asansörlerin seçiminde gerekli tasarım ölçütlerinin bu makinalardan daha yüksek verim elde etmek amacıyla dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Projemde hidrolik asansörlerin gerekliliğini, kullanılmalarının yararlarını inceleyip kurulacak olan deney düzeneğinde gerçekleştirilecek seviyeleme kontrolü sırasında izlenecek yöntemi anlatmayı hedefledim.
Elevators, the most reliable of all transport machines, have a wide usage area almost in every high structured city where civilization and population is rising. Since they are practical solutions in almost all structure and have various advantages, it is important to examine the necessary design parameters in order to use these machines more efficiently. In this paper, I examined the necessity of hydraulic elevators, the benefits of their usage, and aimed to explain the metodology used in compensation control in experimental set-up.
Açıklama
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2005
Anahtar kelimeler
Hidrolik asansör, seviyeleme kontrolü, silindir iç basıncı ölçümü., Hydraulic elevator, compansation control, measurement of cylinder interior pressure.
Alıntı