İletişim Teknolojilerinin Kentsel Ulaşım Üzerine Etkisi: İstanbul Örneği

thumbnail.default.alt
Tarih
Yazarlar
Toprak, Mehmet Fatih
Süreli Yayın başlığı
Süreli Yayın ISSN
Cilt Başlığı
Yayınevi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science and Technology
Özet
Bu çalışmada, kent bütününde İletişim Teknolojilerinin etkin bir şekilde kullanılmasıyla birlikte Kentsel Ulaşımda ne tür değişimler meydana gelebileceği konusuna açıklık getirilmeye çalışılmıştır. İletişim Teknolojilerinin Ulaşım Departmanları ve Trafikte hareket halinde olan yaya ve araçlar tarafından kullanılması Kentsel fonksiyonlar arasındaki ulaşım hareketliliğinin oranında, seyahat türünde ve seyahat zamanında değişimler meydana getirecektir. Yapılan literatür araştırması verilerine göre İletişim Teknolojilerinin Kentsel Ulaşıma etkilerinin Ulaşım Talebinin azalması şeklinde tezahür edeceği öngörülmekte olup, bu çalışma kapsamında varılan sonuç da benzer niteliktedir.
In this study when using the Information Technolgies whole of the city, what kind of effects will happen on the city transportation systems. Using the Information technologies in the Department of Transportation and pedestrians and vehicles which are move on traffic change transportation demands, journey type and journey time. According to the literature Searching study, using the Information Technologies decrease the demand of transportaion and this study suggest like that.
Açıklama
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2006
Anahtar kelimeler
Ulaşım Planlama, İletişim Teknolojileri, Uzaktan Çalışma, İnternet, Akıllı Ulaşım Sistemleri, Transportation Planning, Information Technology, Teleworking, Internet, Intelligent Transportation Systems
Alıntı