Kentsel Kimlikte Sürekliliğin Rolü Ve Akaretler Evleri -teşvikiye Bölgesi Örnek Alanında Tarihi Çevrede Modern Yapı İncelemesi

thumbnail.default.alt
Tarih
Yazarlar
Erenoğlu, Gül
Süreli Yayın başlığı
Süreli Yayın ISSN
Cilt Başlığı
Yayınevi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science And Technology
Özet
Bu çalışmanın temel hedefi; içinde yaşadığı kent mekanı ile insan, karşılıklı etkileşim halindeler iken birbirleriyle alışverişleri sonucunda, özellikle kentin ne derece etkilendiğini, bir kentin kimliğinin nasıl ifade edildiğini, bunu yaparken de İstanbul’da bir çok tarihi dokuya oranla tarihi dokusunu, halen, kısmen de olsa koruyan Akaretler bölgesinin nasıl bir sürekliliğin ifadesi olduğunu, insan boyutunu hiçbir zaman göz ardı etmeden ortaya koyabilmektir. Kent, kimlik, süreklilik ve Akaretler çalışma içinde kullanılan ve sürekli etrafında dolaşılan referans kelimelerdir. Bir kentin, kentsel kimlikteki sürekliliğinin bütün içinde ve Akaretler örnek alanındaki ifadesinin anlatılmasına gayret sarf edilen bir çalışma göreceksiniz.
Rapid increase in population at big cities causes serious changes on urban structure at the moment. Especially as a result of industrial development, historical centrums, that have important role in changing social-economic structure, are also the most effected ones from these changes .Taking the subject as continuity of historical texture and protection urban identity is important for inspecting the continuity of social and structural condition of a specific region for a time and to find out how urban identity changes by time. Rapid population increase in big cities, especially in Istanbul parallel to the world, has effected the historical texture, urban structure and density of greenness negatively. Influences of this population increase, continuity of burden identity of Istanbul that has a very long background, and degeneration rate of population was investigated in this work.
Açıklama
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 1998
Anahtar kelimeler
Kent, Kimlik, Süreklilik, Akaretler, City, Identıty, Contınuıty, Akaretler
Alıntı