Browsing by Author Gıda Mühendisliği

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 21 to 40 of 235 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
-Balda Orijin TespitiBoyacıoğlu, Dilek; Sunay, Aslı Elif; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
5Balkabağı Tozunun Fizikokimyasal Ve Sorpsiyon Özellikleri Üzerine Kurutma Metotlarının Etkisi Ve Balkabağı Tozunun Kek Üretiminde KullanımıDurmuş, Fatma Ebru Fıratlıgil; Gözükara, Özge İlgöy; 10005800; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Balkabağının Ozmotik Kurutulması Ve Ozmotik Kurutmanın Kuruma Hızına Ve Tekrar Su Alma Özelliğine EtkisiEvranuz, Özgül; Gürbüz, Dilek; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Bazı Bitkisel Çayların Fenolik Madde Profili Ve Antioksidan Aktivitelerinin İncelenmesiBoyacıoğlu, Dilek; Eruçar, Seda; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
3-Jul-2009Bazı Doğal Antimikrobiyal Bileşiklerin Salmonella Enteritidis, Escherichia Coli O157:h7 Ve Listeria Monocytogenes Üzerine Etkinliğinin Taze Tavuk Eti Sisteminde İncelenmesiAran, Necla; Çankaya, Harika; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
25-Jun-2015Bazı Esansiyel Yağların Staphylococcus Aureus Ve Escherıchıa Colı Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin AraştırılmasıKarbancıoğlu Güler, Hatice Funda; Turhan, Duygu; 10077095; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
19Bazı Laktik Asit Bakteri Suşlarının Staphylococcus Aureus Ve Salmonella Typhımurıum A Karşı Antimikrobiyal Özelliklerinin AraştırılmasıHeperkan, Zeynep Dilek; Bekpınar, Ece; 10002218; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
8Bazı Laktik Asit Bakterilerinin Probiyotik Özelliklerinin İncelenmesiAran, Necla; Akman, Erdem; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
3Bazı Sirke Çeşitlerinin Fenolik Madde İçeriği Ve İn Vitro Biyoerişebilirliğinin Ve Üzüm İle Elma Sirkesi Üretimi Sırasında Antioksidan Aktivitede Meydana Gelen Değişimlerin İncelenmesiGüven, Esra Çapanoğlu; Bakır, Sena; 10029048; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Bazı Sükroz İkamelerinin Çikolatanın Reolojik Özelliklerine EtkileriGüneş, Gürbüz; Sökmen, Ahmet; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Bazı Taze Sebzeler Ve Çiğ Tavuk Etinde Yüzey Dekonaminasyonu Uygulamalarının İncelenmesiAran, Necla; Aksoy, Aslı; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Bir Beyaz Peynir İşletmesinde Haccp UygulamasıHeperkan, Dilek; Boztunç, Tunç; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Biberiye (rosmarinus Officinalis) Antioksidanlarının Fındık Füresinin Raf Ömrünü Uzatmadaki EtkinliğiKaraali, Artemis; Özçelik, Beraat; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
6Biberiye (rosmarınus Offıcınalıs) Ve Üzüm Çekirdeği (vıtıs Vınıfera)’nin Çikolatanın Kristalizasyonuna, Reolojik Özelliklerine, Raf Ömrüne Ve Antioksidan Aktivitesine EtkileriAltay, Filiz; Özgen, Özge; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
28-Jun-2016Bira Üretiminde Mayşenin Filtrasyonu Sırasında Uygulanan Dört Farklı Metodun Filtre Keki Homojenitesi Ve Operasyonel Değişkenler Üzerine EtkileriKılıç Akyılmaz, Meral; Eren, Merve Nur; 10114905; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
25-Jul-2016Bir Bitkisel Gıda Atığı Olarak Vişne Çekirdeğinden Elde Edilen Proteinlerin Fixzikokimyasal Ve Fonksiyonel Özelliklerinin BelirlenmesiÖzçelik, Beraat; Eryılmaz, Hatice Saadiye; 10117087; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Bitkisel Kaynaklı Antimikrobiyallerin Gıda Kaynaklı Bazı Patojen Mikroorganizmalar Üzerinde EtkileriAran, Necla; Şahin, Elvan; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
10Bitter Çikolatanın Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Konçlama Şartlarının EtkisiDevres, Y. Onur; Koca, Sibel; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Bovine Serum Albümin (bsa)’in Adsorpsiyon Kinetiğine Ko-solventlerin EtkisiDevres, Y. Onur; Güzey, Demet; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
4Boza Kaynaklı Laktik Asit Bakterilerinin Laktik Asit Miktarlarının Ve Staphylococcus Aureus Üzerine Antimikrobiyal Etkinin BelirlenmesiGüler, Z. Dilek Heperkan, Gülden Omurtag, Funda Karbancıoğlu; Gülseren, Gözde; 424643; Gıda Mühendisliği; Food Engineering