Browsing by Author Food Engineering

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 218 to 235 of 235 < previous 
Issue DateTitleAuthor(s)
21-Jul-2011Ultraviyole (uv-c) Işını Uygulamasının Patlıcan Ve Salatalıklarda Soğuk Zararlanması Üzerine EtkisiGüneş, Gürbüz; Küşümler, Aylin Seylam; 406764; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
20-Jun-2016Ultraviyole Ve Ozon Uygulamalarının Baharatların Dekontaminasyonu Ve Kalitesi Üzerine EtkileriGüneş, Gürbüz; Baykut, Esra Doğu; 10107002; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
25-Jun-2015Ultraviyole-c Işık Uygulaması Kullanılarak Soğukta Saklanan Gıdaların Kalitelerinin ArtırılmasıFıratlıgil, Fatma Ebru; Turan, Osman Yağız; 10077039; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Üretim Parametrelerinin Ayranın Yapısal Özelliklerine EtkileriKılıç, Meral; Özdemir, Ülkü; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Vanilyalı Yoğurt Dondurmaya İnülin Ve İzomalt İlavesinin Reolojik Ve Duyusal Özelliklere EtkisiBoyacıoğlu, Dilek; Işık, Ümran; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
20Vişnede Bulunan Fenolik Bileşenlerin Ve Antosiyaninlerin Biyoyararlılığına Gıda Matrisi Ve Bileşenlerin EtkisiNilüfer-erdil, Dilara; Öksüz, Tuğba; 10012975; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Yağsız Fermente Süt İçeceğinin Yapısal Özelliklerinin Serum Proteini Konsantresi Kullanılarak İyileştirilmesiKılıç, Meral; Özen, Aslı Emine; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Yağı Alınmış, Öğütülmüş Üzüm Çekirdeği İle Diğer Bazı Ticari Lif Kaynaklarının Fiziko Kimyasal Özelliklerinin KarşılaştırılmasıEvranuz, Özgül; Mutlu, Bilal Murat; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
18-Oct-2016Yeni Bir Bağırsak Ve Endotelyal Hücre Ko-kültür Modeli İle Sindirim Modellerinin Birlikte Kullanılarak Kara Havucun Biyoyararlılık Ve Biyoaktivitesinin ÇalışılmasıGüven, Esra Çapanoğlu; Beştepe, Senem Kamiloğlu; 10127721; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
15-Jul-2016Yeni Nesil Y/s/y Çift Katlı Emülsiyonlarının Tasarımı Ve KarakterizasyonuAltay, Filiz; Çetinkaya, Turgay; 10116632; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
8-Feb-2016Yumuşak Kurabiyelerde Şeker Miktarının Stevia İle AzaltılmasıKılıç Akyılmaz, Meral; Bulut, Ayşe Nur; 10101644; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Yüksek Basınçta Homojenizasyon İşleminin Karıştırılmış Yoğurdun Yapısal Özelliklerine EtkisiKılıç, Meral; Akıncıoğlu, Nuray; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
21Yüksek Güçlü Ultrases İşleminin Fermente Süt İçeceğinin Fiziksel Özelliklerine EtkisiAkyılmaz, Meral Kılıç; Kurt, Çiğdem; 461284; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
4Yüksek Güçlü Ultrases İşleminin Sütün Fizikokimyasal Ve Jelleşme Özelliklerine EtkisiKılıç-akyılmaz, Meral; Türkmen, Fatma; 424738; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
24-May-2010Zeytin Ve Zeytinyağında Mikotoksin Varlığı, Siyah Zeytinde A. Carbonarıus Ve P. Verrucosum Tarafından Okratoksin A Oluşturulmasına Sıcaklığın EtkisiHeperkan, Dilek; Dazkır, Gülçin; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Zeytinde mikrodalga ile penicillium citrinum inhibisyonuna etki eden faktörlerHeperkan, Dilek; Dalkılıç, Gözde; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
-Zeytinde Sitrinin Oluşumuna Sıcaklık, Süre Ve Tuz Konsantrasyonunun EtkisiHeperkan, Dilek; Şişmanoğlu, Gülçin; Gıda Mühendisliği; Food Engineering
22-Nov-2011Zeytinyağı Fenoliklerince Zengin Diyetin Yaşlanması Hızlandırılmış Fare Modelinde Yaşlanmaya Bağlı Değişiklikler Üzerine Etkisi Ve Zeytinyağındaki Fenolik Maddelerin Elektrokimyasal Dedektör İle Hplc AnaliziÖzcelik, Beraat; Bayram, Banu; 417570; Gıda Mühendisliği; Food Engineering